User Online

84 Posjetioca online

Lajk box

Kalendar

Januar 2019
P U S Č P S N
« dec    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Dobro došli na wWw.Kozarac.Com najstarijem kozaračkom portalu
Posjetite nas i na Facebooku: https://www.facebook.com/kozaraccom
Želimo Vam ugodan dan sa puno uspjeha….

Koalicija “Prvi mart” je iz Prijedora zaprimila informaciju o novim odbacivanjima zahtjeva za priznavanje prava na porodičnu civilnu invalidninu, u slučajevima žrtava pronađenih u masovnoj grobnici Tomašica. Institucije entiteta Republika Srpska nisu dale nikakvu podršku žrtvama, uskratile su im prava, te nisu pokazale interes da im pomognu.

Međunarodna zajednica i predstavnici vlasti u Sarajevu šute, nadajući se da će ovaj problem nestati za vrijeme godišnjih odmora.

Međutim, upozoravamo da je na snazi nova praksa, kojoj je cilj svaku civilnu žrtvu rata dovesti u pitanje. Ista namjenski stvara prostor za nova ponižavanja žrtava, i to onih koje su se vratile na prijeratna mjesta prebivališta.

Postupajući ovako putem odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, gradske vlasti Prijedora šalju poruku negiranja genocida, koncentracionih logora i masovnih grobnica na prostoru ovog grada. Pored službene politike koju vodi SNSD i SDS na entitetskom nivou, uskraćivanje prava i bahati odnos prema građanima nesrpske nacionalnosti je politika i prijedorskog DNS-a. Očigledno je da minimalni zajednički sadržilac politika u RS-u predstavlja kršenje ljudskih prava i diskriminacija povratnika.

 

(vijesti.ba)

Loading Facebook Comments ...

Komentariši

Sie müssen angemeldet sein, um kommentieren zu können.