User Online

58 Posjetioca online

Lajk box

Kalendar

Februar 2019
P U S Č P S N
« dec    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
Dobro došli na wWw.Kozarac.Com najstarijem kozaračkom portalu
Posjetite nas i na Facebooku: https://www.facebook.com/kozaraccom
Želimo Vam ugodan dan sa puno uspjeha….

Neformalna grupa građana „Za socijalnu pravdu“ Prijedor uz podršku Centra za mlade „KVART“ odlučila je pozvati sve građanke i građane grada Prijedora da im se pridruže na Malom trgu 18. augusta u 19 sati.

Cilj je da se zajedno kroz dijalog i dijeleći isti obrok pokuša ukazati na potrebu za konstruktivnim međuetničkim dijalogom i skretanjem sa puta međuetničkih konflikata koji su u proteklom periodu postali izraženi u ovom gradu.

“Smatramo da su pravi problemi u našem društvu nezaposlenost, korupcija, nebriga o socijalno ugroženima a ne problemi međuetničke prirode kako to nacionalistički nastrojeni pojedinci hoće da prikažu. Volonteri i volonterke će ovom prilikom dijeliti obroke svim građanima, koji će nadamo se svojim prisustvom podržati ideje zajedništva, socijalne pravde, otvorenog dijaloga i nenasilja.

Neformalnu grupu „Za socijalnu pravdu“ Prijedor čine mladi ljudi koji svojim aktivističkim i volonterskim djelovanjem pokušavaju istaći i suočiti se sa stvarnim problemima sa kojima se naše društvo suočava.

Pozivamo Vas da svojim prisustvom iskažete otpor prema rastućoj međuetničkoj netrpeljivosti i pokažemo da nam pažnja neće biti preusmjerena sa pravih problema u našem društvu”, stoji u sopćenju ove neformalne grupe.

Radiosarajevo.ba

Loading Facebook Comments ...

Komentariši

Sie müssen angemeldet sein, um kommentieren zu können.