User Online

84 Posjetioca online

Lajk box

Kalendar

Januar 2019
P U S Č P S N
« dec    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Dobro došli na wWw.Kozarac.Com najstarijem kozaračkom portalu
Posjetite nas i na Facebooku: https://www.facebook.com/kozaraccom
Želimo Vam ugodan dan sa puno uspjeha….

Rasim Hopovac (19) iz Prijedora osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na dvije godine zatvora jer je zajedno sa Admirom Brdarom (21) pretukao i opljačkao Eminu Čaušević (63) u njenoj kući u Tukovima kod Prijedora, piše Prijedor24.com.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je Hopovac zaključio sa Okružnim tužilaštvom Banjaluka. Postupak protiv Brdara je odvojen i njemu će uskoro početi suđenje. Prema presudi, Brdar i Hopovac su nesretnu ženu pretukli i opljačkali 6. januara prošle godine kada su od nje oteli 500 švedskih kruna i 50 maraka.

Navodi se da su oni tog dana oko 19.20 sati pješice došli do kuće Čauševićeve u namjeri da je opljačkaju. Brdar je virio kroz prozor kako bi se uvjerio da je žena sama u kući. Potom je pokucao na vrata i lažno se predstavio kao njen komšija Asmir Kadirić. Ona je otvorila ne sluteći da će biti napadnuta.

Brdar je iskoristio njenu nesmotrenost i kada je otključala, on je naglo gurnuo vrata i vazom koju je našao ispred kuće udario Čauševićevu u glavu. Od siline udarca ona je pala u hodnik. Pokušala je da ustane, ali je Brdar opet udario više puta u grudi i glavu ne dozvoljavajući joj da ustane. Hopovac je za to vrijeme ušao u kuću i započeo premetačinu.

Pronašao je u njenoj torbici 500 švedskih kruna i 50 maraka i uzeo ih. Dok je Hopovac krao novac, Brdar je vezao žrtvi ruke i strgao joj ogrlicu s vrata te skinuo dva prstena s ruku. Nakon toga oba razbojnika su pobjegla ostavivši povrijeđenu i svezanu Eminu Čaušević da leži u hodniku.

Razbojnici su tokom bijega u rijeku Sanu bacili odjeću koju su koristili kao i dvije gas-maske. Žena je nakon nekog vremena uspjela da se oslobodi i pozove komšinicu Mejru Kadirić.

(Vijesti.ba / Avaz)

Loading Facebook Comments ...

Komentariši

Sie müssen angemeldet sein, um kommentieren zu können.