User Online

71 Posjetioca online

Lajk box

Kalendar

Januar 2019
P U S Č P S N
« dec    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Dobro došli na wWw.Kozarac.Com najstarijem kozaračkom portalu
Posjetite nas i na Facebooku: https://www.facebook.com/kozaraccom
Želimo Vam ugodan dan sa puno uspjeha….

BAJRAMSKA PORUKA
RAMAZANSKI BAJRAM 1435.H.G.

Poštovana braćo, cijenjene majke i sestre!
Nakon mjeseca ramazana kojeg provedosmo u pojačanom ibadetu; u kojem se tokom dana suzdržavasmo od onoga što nam je u ostatku godine dozvoljeno; tokom kojeg smo našu dušu navikavali na stanje u kojem bi trebala biti tokom čitavog našeg života, dočekasmo radost bajrama u kojem nas veseli osjećaj zadovoljstva nakon ispunjenja naših obaveza. Naše zadovoljstvo biva još potpunije kada vidimo da naš osjećaj djele naša braća i sestre koji nas okružuju. Zato se u ovim mubarek danima želimo još više približiti jedni drugima i osjetiti ljepotu blizine vjerničkih duša sa željom da našu povezanost očuvamo i u ostatku godine. Osjećamo potrebu da ljepotu bajramskih dana podijelimo sa što većim brojem naših bližnjih i daljnih, a posebice sa onima koji nemaju svoje najmilije pored sebe. Isto tako, ne želimo u ovim danima naše radosti zaboraviti ni one koji više nisu sa nama već ih želimo obradovati našom dovom.
Gosporadu naš, molimo Te za milost i oprost našim merhumima i za šehidske deredže našim ubijenima.
Gospodaru naš, molimo Te da bolesne izliječiš, siromašne opskrbiš, usamljene društvom počastiš, slabe ojačaš, zalutale uputiš, a upućene na Putu Svome održiš!
Uzvišeni Allahu, molimo Te da nam naša dobra djela koja izvršismo u ovom mubarek mjesecu primiš, a naše nedostatke i pogreške oprostiš.
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Loading Facebook Comments ...

Komentariši

Sie müssen angemeldet sein, um kommentieren zu können.